Houtexploitanten houden zich niet aan afspraken
03 Mar 2014, 20:00
foto
De Naaldvarensweg in Para is tot nader order gesloten voor verkeer boven 4 ton. (Foto: BIC-Para0


Verkeer boven 4 ton mag tot nader order niet rijden over de Naaldvarensweg in het ressort Oost van het district Para. Dit besluit is met onmiddellijke ingang genomen door districtscommissaris Jerry Miranda. De zandweg is in zeer slechte staat door het veelvuldig houttransport over de weg van en naar houtzagerijen in die buurt.

De weg is niet berekend op zwaar transport en is nu onbegaanbaar. De houtexploitanten van de houtondernemingen houden zich niet aan afspraken om de weg te onderhouden. De bewoners van die omgeving zijn de dupe van de slechte staat van weg. Miranda heeft afgesproken met de exploitanten om het bewoond weggedeelte (± 500 m.) van de weg spoedig te beleggen met basecourse, zodat de bewoners normaal gebruik kunnen maken van de weg. Deze zandsoort houdt de weg stabiel en is opgewassen tegen een hogere asdruk.

In later stadium zullen nieuwe afspraken worden gemaakt met de exploitanten voor onderhoud van de weg. Vaststaat dat alle transport met een laadvermogen boven 4 ton een ontheffingstoestemming zal moeten hebben van het commissariaat. Deze regel gaat pas in wanneer de weg is opengesteld, meldt het BIC-Para.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May