RGD-artsen vanaf maandag niet op het werk
02 Mar 2014, 12:33
foto


De artsen aangesloten bij de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) gaan vanaf maandag tot nader order in beraad. Zij zullen de poliklinieken niet bezoeken waardoor de dienstverlening stil komt te liggen. Dit heeft de algemene ledenvergadering van de Vereniging van RGD-Artsen (VRA) zaterdag besloten.

De VRA stelde de leiding van de RGD een ultimatum dat afliep afgelopen vrijdag om 12.00 uur. In het ultimatum gaven de artsen aan het totaal niet eens te zijn met de handelwijze van de leiding over een aantal individuele kwesties rond artsen. Er is om openheid van zaken gevraagd en de disciplinaire maatregelen die getroffen zijn tegen de artsen worden betwist. Ook willen de artsen dat een bepaling in het CAO-akkoord van 2013 wordt toegelicht, zodat dit eindelijk kan worden ondertekend, zegt de VRA in een persbericht.

Relatie enorm verstoord
De RGD-directie reageerde vóór het verstrijken van het ultimatum, maar het antwoord was nietszeggend, zegt de VRA. De artsen voelen zich wederom met een kluitje in het riet gestuurd.
De RGD-artsen zijn niet te spreken over de wijze waarop de directie individuele problemen met artsen denkt op te lossen, door dwang en strafmaatregelen. De houding van de leiding van de RGD is niet constructief.

Ondanks de vele verzoeken vanuit de Vereniging van RGD-artsen, hebben directie en bestuur van de RGD geen enkele bereidheid getoond om de zaken op goede wijze met elkaar op te lossen. Het vertrouwen in de leiding heeft een dieptepunt bereikt.
De VRA betreurt het dat de dienstverlening naar de gemeenschap stil komt te liggen, maar schrijft de schuld op het conto van de RGD-leiding.
De RGD artsen gaan in beraad totdat er een bevredigend resultaat is bereikt over de CAO 2013 en de individuele kwesties met de artsen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May