Patiënt met prostaatkanker beklaagt zich over SZF
02 Mar 2014, 12:00
foto


Een man die aan prostaatkanker lijdt, heeft te horen gekregen dat het Staatsziekenfonds (SZF) het geneesmiddel 'Androcur' niet meer vergoedt. De kosten per maand zijn SRD 720. De patiënt is bijzonder gebelgd over deze beslissing van de verzekeraar en vindt dat zijn leven onnodig wordt ingekort, omdat hij dit bedrag niet kan opbrengen.

De directeur van het SZF, Stephen Comvalius, om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat dit middel wordt vergoed aan patiënten in afwachting van hun operatie. Door de Nationale Geneesmiddelen Commissie zijn er alternatieven aangegeven in de klapper.

Comvalius zegt dat Androcur in de Verenigde Staten van Amerika niet goedgekeurd is voor prostaatkanker. De patiënt blijft erbij dat uit bezuinigingsoverweging het SZF bepaalde medicijnen niet vergoedt en goedkopere middelen worden aangeboden. "De regering wil bepaalde medicijnen niet meer bestellen omdat ze duur zijn, maar het gaat om ons leven. Wij hebben al die tijd premie betaald en nu mogen we creperen".
De SZF-directeur zet dat voor meer informatie patiënten zich kunnen wenden tot de medische dienst van het SZF. Hij benadrukt dat alles goed wordt nagetrokken voordat er een besluit wordt genomen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May