'Chinees puntje' duurder geworden
01 Mar 2014, 00:00
foto
De prijs van een 'Chinees puntje' is per pak tussen de 25 en 30 cent verhoogd.


De prijs van brood 'Chinees puntje' is per pak met 25 tot 30 cent verhoogd. De consument is van de een op de andere dag hiermee geconfronteerd, zonder dat er vooraf bekendmakingen zijn gedaan over een prijsverhoging. De directe aanleiding tot de verhoging is de prijs die op de wereldmarkt is gestegen.

Kurt van Essen, directeur van Fernandes Bakkerij, zegt aan Starnieuws dat hij in dit stadium niet besloten heeft de prijs van brood te verhogen. Hij hoopt dat de prijs van meel niet verder de lucht in zal gaan. Van Essen merkt op dat Fernandes sterk let op het gewicht, de kwaliteit en de verpakking van brood.

De meeste winkeliers stellen dat de bakkerijen waar ze brood betrekken de prijs hebben verhoogd. De wederverkopers zijn genoodzaakt om de aanpassing te plegen. Er is ook een strenge controle op de verpakking en de opslag. De broodprijs is enige tijd geleden vrijgegeven door het ministerie van Handel en Industrie. De kleine bakkers hadden de prijs van brood uit concurrentie-overweging toen niet verhoogd.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May