CBvS Global Money Week leert jongeren met geld omgaan
01 Mar 2014, 12:00
foto


De Global Money week van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) in de periode 11 tot en met 15 maart moet jongeren leren op een juiste manier met geld om te gaan. De bank richt zich in deze week vooral op jongeren in de leeftijdsklasse 6 tot en 18 jaar. Deze week valt samen met de internationale aflatoun dag. Wereldwijd is er een programma opgezet waar kinderen geleerd worden zich sociaal en economisch te sterken om positieve veranderingen in hun leven teweeg te brengen.

De CBvS heeft maanden terug het project al voorbereid. Waarnemend hoofd van de afdeling Voorlichting & PR van de bank, Kenneth Wong A Tsoi, benadrukt dat het belangrijk is dat kinderen al in een vroeg stadium leren om te gaan met geld, te plannen en te zorgen voor hun toekomst door te sparen. In de voorbereiding zijn voor de leerlingen van de basis-, de voj- en de vos-scholen zijn lesbrieven voorbereid en zijn leerkrachten getraind. In de ‘Global Money week’ zal volgens Wong A Tsoi de jeugd centraal staan in vrijwel alle activiteiten.

De week begint op dinsdag 11 maart in het gebouw van de Kamer van Koophandel en Fabrieken. Echter zal op maandag al op 30 scholen een grote reken-dag worden gehouden. In de lesbrieven aangepast aan elk niveau zijn opdrachten verwerkt die de leerlingen kunnen maken. De Global Money week begint de volgende dag met een ronde tafel conferentie tussen leerlingen en bankdirecteuren. De jongeren mogen dan alle vragen stellen over geld, de economie en alles wat te maken heeft met geld. Gedurende de dagen van de week worden onderwerpen behandeld rond de thema’s, geld, sparen, investeren, ondernemen en financieel plannen.

Op vrijdag 14 maart is het de beurt aan de bedrijven organisaties, Associatie van Surinaamse Fabrikanten, de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, de ministeries van Handel en Industrie en het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling om gesprekken te hebben met de jeugdigen.
Naast de CBvS doen aan deze week mee De Surinaamsche Bank, Royal Bank of Canada, de Surinaamse Postspaarbank, de Nationale Ontwikkelingsbank, de Hakrinbank, Godo, de Volkskredietbank, het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. Stichting Projekten organiseert samen met de CBvS deze activiteit.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May