JCI Suriname vraagt om bloed te doneren
28 Feb 2014, 17:00
foto


JCI Suriname bestaat vandaag 53 jaar. De leiderschapsorganisatie heeft besloten om deze bijzondere gebeurtenis aan te grijpen om zoveel mogelijk kandidaat-donoren op te trommelen bloed te geven. Leden van de organisatie én niet leden worden bemoedigd zich hiervoor op te geven bij het Surinaamse Rode Kruis.

De organisatie heeft op haar jaardag besloten een bijzondere actie te ondernemen voor de gemeenschap. Het ligt in de bedoeling dat de groep zich massaal zaterdag aanmeldt bij het Surinaamse Rode Kruis. Aangezien er na aanmelding een keuring moet plaatsvinden, zal na een periode van twee maanden voor het eerst bloed worden gedoneerd.
Er is gekozen voor het doneren van bloed omdat er daarmee meerdere levens gered worden. Met deze actie wordt ingespeeld op het tekort dat de Bloedbank heeft aan donors.

‘’Laten we de goede acties blijven voortzetten en laten we blijven investeren in onszelf, zodat we het voortbestaan van JCI Suriname kunnen garanderen. We mogen er een aantal jaren gebruik van maken en moeten het dan achterlaten voor andere generaties.’’ Met deze woorden bemoedigt Marvin Pollack, president van JCI Suriname de leden.

Op 28 februari 1961 werd deze organisatie opgericht met het doel jongeren te stimuleren een positieve verandering te brengen binnen de samenleving. Door te investeren in projecten, vaardigheden aanscherpen door trainingen en vergroten van hun netwerk, krijgen jongeren tussen 18 en 40 jaar tools aangereikt om dit doel te bereiken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May