Landelijke politie en militaire operatie begint vrijdag
27 Feb 2014, 12:44
foto
Minister Edward Belfort verwelkomt zijn collega van Defensie, Lamuré Latour. In het midden legerleider Ronni Benschop. (Foto: Raoul Lith)


Vanaf vrijdagavond zijn er verhoogde controles van de politie die bijgestaan wordt door militairen. Dit heeft te maken met de verruwing van de criminaliteit. Dit deelden minister Edward Belfort van Justitie en Politie en korpschef Humphrey Tjin Liep Shie vandaag mee op een persconferentie.

Kort voor de persconferentie was er overleg met minister Lamuré Latour van Defensie, legerleider Ronni Benschop met Belfort en Tjin Liep Shie. De aanpak van de criminaliteit en de bijstand van het Nationaal Leger zijn besproken. Op de persconferentie bij het hoofdkwartier van het Korps Politie Suriname, zaten ook aan Latour en Benschop.

Tjin Liep Shie deelde mee dat deze gezamenlijke operatie zich niet beperkt tot Paramaribo, maar landelijk zal plaatsvinden. In de goudvelden zijn ook bendes actief. Begin februari is er ook een roofoverval geweest op de goudconcessie Mama Ndjuka in het Tapanahony gebied. Daar liet Rinaldo Deewani (42) het leven, terwijl een andere werknemer gewond raakte. De criminelen maakten een hoeveelheid goud buit. De gewapende criminaliteit is verergerd, waarbij twee personen in Wanica om het leven zijn gebracht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May