Jaardag Broedergemeente met Torineti en gospel
27 Feb 2014, 06:00
foto


De verjaardag van de Broedergemeente wordt zaterdag gevierd met een bijzondere Torineti in de Stadszending aan de Burenstraat. De vertelavond, die georganiseerd wordt door de Coördinatiegroep ‘Stuiting verkoop Kersten’, begint meteen na de reguliere zaterdagavond zangdienst om 20.15 uur en zal tot ongeveer 22.00 uur duren.

De historische ontwikkeling van Anitriwinkri Kersten en de Evangelische Broedergemeente Suriname zullen centraal staan. Enkele personen, die vroeger bij de firma Kersten een functie vervuld hebben of die een bepaalde werkervaring met Kersten hebben gehad, zullen de gelegenheid krijgen hun tori met het publiek te delen. Dominee Edgar Loswijk zal de torineti leiden en uit het EBG Archief belangrijke documentatie over Kersten presenteren.
Verder zullen unieke foto- en filmbeelden van Kersten vertoond worden.

Vandaag zal er een openlucht gospeloptreden zijn vóór de herdenkingszuil van het Kerstengebouw op de hoek van de Domineestraat en de Steenbakkerijstraat en van half 5 tot half 6 zal de gospelzanger Johan Herbert gospels ten gehore brengen, afgewisseld met gebed en bemoedigingen. Vrijdagavond is er om 18.30 uur weer een gebedsdienst in de Grote Stadskerk om voor de kwestie Kersten te bidden.

Sinds oktober 2013 zijn er door de Evangelische Broedergemeente Suriname diverse acties gevoerd om de verschillende partijen, die bij het verkoopproces betrokken zijn ervan te overtuigen dat de verkoop van dit historisch pand moet worden gestuit. De actiegroep zegt door te zullen gaan met het voeren van acties en bidden. “Zolang het verkoopproces nog niet is afgerond, kunnen verkoper en koper nog altijd anders besluiten,” zegt de groep, die adhesiebetuigingen heeft gehad van het Comité Christelijke Kerken en van het Platform van Christelijke leiders.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May