Kinderboekenfestival 2014 volgende week in Paramaribo
26 Feb 2014, 18:00
foto


Na het succes van het Kinderboekenfestival 2014 in Nieuw-Nickerie is Paramaribo aan de beurt. Op het KKF-beursterrein wordt van maandag 3 t/m zaterdag 8 maart het vervolg van dit boekenfeest gehouden. De organisatoren zijn de Stichting Projekten Christelijk Onderwijs Suriname en de Nationale Stichting Kinderboekenfestival.

De organisatie verwacht ook dit jaar volop participatie van de jeugd van Paramaribo. ’s Morgens van 8.00 uur tot 13.00 uur, is het festival geopend voor de schooljeugd en van 17.00 tot 20.00 uur is iedereen welkom. Het programma van de feestelijke opening maandagmiddag om 17.00 uur, bestaat uit een aantal verrassingen met als hoogtepunt de musical ‘Lezen verbindt schrijver en kind!’.

Het KKF-beursterrein zal tijdens het festival plaats bieden aan ongeveer 100 verschillende activiteiten, van voorlezen tot zelf een verhaal schrijven, maar ook poppenkast en muurschilderen. Echter, bij alle activiteiten staan boeken centraal, zegt de organisatie. Het thema is dit jaar ‘Groeien’. Scholen hebben meegedaan aan wedstrijden zoals ‘wie maakt de mooiste musical’, de mooiste tekening of zelfverzonnen verhaal en een nieuw wedstrijdonderdeel is ‘hoe zie jij de wereld’, middels het maken van foto’s.

Het Kinderboekenfestival wordt in 2014 ook gehouden in Marowijne (2 t/m 4 april) en Para (28 t/m 30 mei dit jaar).
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May