Somohardjo: PL werkt aan alternatief blok
27 Feb 2014, 00:00
foto


Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), denkt dat zijn partij alleen de verkiezingen in zal gaan. "Wij zijn de derde grote partij in het land. Na de NDP en de VHP hebben wij de meeste stemmen gekregen bij de vorige verkiezingen. Wij gaan niemand om verkiesbare plaatsen bedelen. De PL is in staat om op eigen kracht zetels te verwerven. Wij willen een blok vormen en het volk een alternatief bieden tussen NDP en VHP-blok", zegt de politicus aan Starnieuws.

Somohardjo deelt mee goede gesprekken gevoerd te hebben met diverse kleinere partijen. "Zoals de zaken er nu uitzien, gaan we niet met NDP en VHP samenwerken. Er kunnen altijd zaken wijzigen", houdt de politicus een slag om de arm. Hij haalt aan dat het kiesstelsel van dien aard is dat samenwerken met anderen noodzakelijk is. "Daarom gaan wij een derde blok als alternatief vormen".

De voorzitter van de PL stelt realistisch te zijn. Op regionaal niveau is samenwerking nodig, want daar wordt een systeem toegepast waar de partij die de meerderheid haalt, alle zetels krijgt. De ressort- en districtsraden kiezen de president en vicepresident als er geen twee derde meerderheid gevonden wordt in De Nationale Assemblee. Somohardjo zegt dat op regionaal niveau hij voorstander is van samenwerking met een van de twee grote blokken. De PL gaat nog steeds voor honderd procent groei. De zes zetels moeten worden verdubbeld. Hetzelfde geldt voor de ruim honderd ressortraadsleden die de partij nu heeft.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May