OAS-diplomaat Ramdin: Jeugd moet betrokken raken
26 Feb 2014, 16:00
foto
De Surinaamse jeugddelegatie op het hoofdkwartier van de OAS. (Foto: OAS)


De jeugd van de Amerika’s moet betrokken raken in het belang van de democratie en de eerbiediging van de democratische waarden. Ze moeten een belang hebben en een uitspraak doen over mondiale, hemisferische, regionale en sub-regionale ontwikkelingen.

Assistant-secretaris-generaal Albert Ramdin van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) heeft dat gezegd aan een delegatie van jeugdambassadeurs uit de Caribische regio. De jeugdvertegenwoordigers hebben een bezoek gebracht aan het hoofdkwartier van de OAS in Washington DC.

De Caribische jeugdambassadeurs zijn in Washington DC in verband met het BoldLeaders Youth Ambassadors programma dat is ontwikkeld door een niet-governementele Amerikaanse organisatie in samenwerking met het Bureau Onderwijsontwikkeling en Culturele Zaken van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en de Amerikaanse ambassades in de deelnemende landen . Het programma richt zich op het bouwen van maatschappelijk betrokkenheid, leiderschap, respect voor diversiteit en conflictoplossing.

Ramdin , die ook voorzitter is van de OAS Interdepartementale Werkgroep Jeugd, beschrijft het programma als "een uniek mechanisme waardoor de deelnemers een gelegenheid wordt geboden om kennis te maken met organisaties, groepen en individuen, die het beleid vormgeven en betrokken zijn bij mondiale vraagstukken."

De OAS-topper: "programma's zoals deze zijn cruciaal in het overbruggen van de kloof tussen wat de studenten lezen en leren over, en hoe het zich vertaalt in reële situaties. We hebben gezien dat de internationale diplomatie ook gaat over respect, betrokkenheid en het vermogen om te onderhandelen. Politieke verschillen kunnen vaak worden opgelost door zinvolle dialoog, een proces dat de OAS vaak vergemakkelijkt via stille diplomatie."

Ramdin heeft de jeugdvertegenwoordigers uit de Caribische regio aangespoord om te profiteren van hun ervaringen in de VS door hun perspectieven, ideeën en gedachten met collega's in hun eigen land en gemeenschappen te delen. De jeugdambassadeurs uit onder andere Suriname, de Bahama's, Grenada, Jamaica en Trinidad en Tobago blijven twee weken in de VS.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May