Familie Barbara Bijron ontevreden met politieonderzoek
26 Feb 2014, 08:00
foto
Barbara Bijron


De familie van Barbara Bijron is niet tevreden met het onderzoek dat de politie heeft verricht. Zij is op 24 februari dood bij de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo gebracht. Volgens de politie heeft Barbara zelfmoord gepleegd. De familie is ervan overtuigd dat Barbara middels een misdrijf om het leven is gebracht. Een van de broers van Barbara heeft haar die bewuste avond rond elf uur thuis afgezet, waar meteen de afspraak is gemaakt dat diezelfde broer haar de volgende morgen om zeven uur moest komen ophalen.

''Barbara was levendig, genoot van haar leven en was gelukkig, omdat ze pas peettante was geworden. Ze heeft mij gevraagd om haar zeven uur op te halen, omdat we allemaal zouden gaan winkelen. Haar twee zonen zijn achter elkaar jarig. Het kan nooit dat ze zelfmoord heeft gepleegd. Zij wilde haar man verlaten, omdat deze haar mishandelde'', vertelt broer Fabricio Bijron. Hij zegt dat de politie het heeft nagelaten om de familie van Barbara te verhoren. Er is alleen gesproken met de mensen van de zijde van de man, terwijl de familie aan moederskant is overgeslagen.

Vriendin Naomi Jessurun die vanaf tienerjaren met Barbara optrok, bevestigt ook dat de man van Barbara haar vaker heeft geslagen. ''Ze heeft vaker met blauwe plekken rondgelopen en als we haar vroegen hoe ze eraan kwam, zei ze dat ze was gevallen. Hun relatie is altijd aan en uit geweest. Twee maanden terug vroeg haar man haar om samen te wonen en omdat ze van hem hield heeft ze toegestemd. Maar ze mocht geen Facebook account hebben, ze mocht geen ping en WhatsApp hebben en ze was niet bereikbaar voor familie. Ze moest steeds andere nummers kopen om in contact te blijven met haar hele familie. Enkele dagen terug zei ze dat ze een eind wilde brengen aan de relatie. Ze zei dat ze inzag dat die man niet voor haar was bestemd en zou hem zeggen om de relatie te stoppen. En toen gebeurde dit'', zegt Naomi met tranen in haar ogen. Ze kan nog steeds niet geloven dat haar vriendin er niet meer is. De familie van Barbara hoopt dat er een nieuw onderzoek komt en de ware toedracht van het verhaal naar buiten komt. Indien er schuldigen zijn, moeten ze gestraft worden, vinden ze. ''Mijn zusje komt nooit terug, maar we willen dat de waarheid naar buiten komt'', besluit Fabricio.

ASP
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May