Touw Ngie Tjouw: Abdoelgafoer moet bedanken
24 Feb 2014, 17:00
foto
Gordon Touw Ngie Touw, voorzitter van NPS Jongerenraad.


Gordon Touw Ngie Tjouw, voorzitter van de NPS Jongerenraad, zegt dat zijn kritiek is bevestigd dat leden van het Nationaal Jeugdparlement, Caricom Youth Ambassadors en UNMDG Ambassadors in die functies schaamteloos worden ingezet als propagandisten van de NDP. UNMDG-ambassadeur Faisel Abdoelgafoer heeft zaterdag op een NDP-podium op Tammenga jongeren opgeroepen om te stemmen op president Desi Bouterse, voorzitter van de NDP. Hij werd bij het doen van zijn oproep geflankeerd door meerdere pas geïnstalleerde leden van het NJP.

Touw Ngie Tjouw vindt het een UNMDG ambassadeur onwaardig, wanneer voor de ogen van de gemeenschap zo duidelijk partij wordt gekozen. “Dat maakt Abdoelgafoer ongeloofwaardig als jongerenvertegenwoordiger. Als hij het echt meent met de jongeren van Suriname, dan zou hij nu moeten bedanken als UNMDG Ambassador”.

Belangen van alle jongeren behartigen
De NPS Jongerenraad voorzitter heeft op de Opo Yari bijeenkomst van de NPS eerder deze maand zijn misnoegen geuit over het misbruiken van deze instituten door de regering Bouterse. Daarbij merkte hij onder andere op dat “het Nationaal Jeugdparlement, dat eigenlijk bedoeld is als een platform voor jongeren, waar deze zonder politieke inmenging voor hun belangen kunnen opkomen, is door de huidige regering zwaar gepolitiseerd." Diverse jongerenleiders leverden toen kritiek op Touw Ngie Tjouw.

“Mijn kritiek heeft niets te maken met de vrijheid van jongeren om een politieke voorkeur te hebben. Die heb ik ook. En ik ontzeg ook niemand het recht om politieke aspiraties te hebben. Als je die hebt dan moet je dat binnen een politieke partij proberen te realiseren. Maar de functie van jeugdparlementariër, Youth Ambassador of UNMDG Ambassador, is geen politieke functie. Als je daarvoor gekozen bent, vertegenwoordig je de gehele Surinaamse jeugd. Je bent er om het belang van alle jongeren te behartigen. Daarom mag je het platform dat je door die positie hebt, niet misbruiken om jongeren te duwen naar een bepaalde politieke richting”.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May