Brunswijk benadrukt eenheid Marronpartijen te Santigron
24 Feb 2014, 00:00
foto
ABOP-leider Ronnie Brunswijk wordt verwelkomd in Santigron.


De Algemene Bevrijdings en Ontwikkelings Partij (ABOP) heeft zondag in het dorp Santigron in het district Wanica opnieuw opgeroepen tot eenheid onder de Marronpartijen. Partijvoorzitter Ronnie Brunswijk merkte op dat er tien zetels zijn in het binnenland die binnengehaald moeten worden. Andere partijen hebben jarenlang zetels gekregen uit het binnenland, maar de ontwikkeling is uitgebleven. Brunswijk hield de mensen in Santigron voor dat niet alleen een deel van het land ontwikkeld moet worden. Hij zei dat de mensen hun vooruitgang in eigen hand hebben.

ABOP-topper, minister Stanley Betterson, voelde zich als dorpsjongen helemaal thuis in de vergadering. Santigron mag volgens hem niet zo blijven als hoe hij het dorp kende. Er zijn wat zaken gerealiseerd, zoals de aanleg van wegen en watervoorziening, maar er moet meer gebeuren in het dorp. Betterson benadrukte dat de binnenlandbewoners voor zichzelf moeten kiezen en voor ontwikkeling. Hij riep hen op om voor ABOP te stemmen. "We hebben niet drie of vijf zetels nodig, maar zeker vijftien om meer te kunnen doen", zei hij.

Baby gegroeid
Twee maanden geleden is ABOP begonnen met een kern in Santigron. "Er is een baby geboren in Wanica en die heet ABOP. Het kind is binnen twee maanden flink gegroeid", zei Marlene Manlobi, een van de trekkers van de partij in Wanica. Zij is ervan overtuigd dat ABOP in Wanica zeker twee zetels zal halen. "Laat is laat, is geschiedenis. Met de zetels nu van ABOP tonen wij nu daadkracht. Laat staan als we meer krijgen. Dan doen we business. We werken naar die zetels. We gaan niet alleen geel aantrekken maar we gaan deze kleur laten schijnen. ABOP is van ons. Geef je stem dan zal je hard business zien. Hard business is 'the money tiger' de 'jolomoni', de toekomstige president van dit land Ronnie Brunswijk", zei Manlobi.

Brunswijk zei dat in 2005 A Combinatie een aanhangsel was in de Nieuw Front-regering. In 2010 was de ABOP in een strijd verwikkeld met de BEP, waardoor in Wanica en verschillende andere districten geen kandidatenlijsten zijn ingediend. Brunswijk merkte op dat de toenmalige BEP-voorzitter, Alice Amafo niet wilde hebben als kandidaat. "Maar nu is Amafo erin en Alendy eruit", zei Brunswijk. Hij haalde aan dat bij de regeringsformatie er ook weer problemen waren met de BEP. Die ligt nu uit de regering. Volgens de ABOP-leider moet de BEP-voorzitter Celcius Waterberg luisteren naar de boodschap van wijlen granman Gazon Matodja en de eenheid herstellen. Alle partijen die zich inzetten voor het binnenland moeten samenwerken. Brunswijk zei dat hij geen leiderschap claimt. "Maar ik ben niet zomaar 'Bigi Bravo'. Zonder aanhang ben je niet bigi, je bent een vriendje in de politiek.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May