Peneux nu officieel directeur Onderwijs
21 Feb 2014, 17:52
foto
Robert Peneux (tweede van rechts) is vrijdag geïnstalleerd als directeur van Onderwijs. (Foto: Minov)


Robert Peneux is vrijdag formeel geïnstalleerd als directeur van Onderwijs. Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling noemt Peneux een 'bijzondere man in deze bijzondere functie'.

In een persbericht zegt het ministerie dat "de uitdagingen groot zijn, maar het belang is groter. De ambitie is er om maximaal uit het potentieel te halen uit onze kinderen". Adhin is zeer tevreden en trots op de staf en samenstelling van het deskundig en ervaren team het ministerie. Voor de installatie van Peneux was aanvankelijk een uitnodiging gestuurd naar de media, maar deze werd weer ingetrokken.

De bewindsman bedankte onderdirecteur Roy Narain voor "de uitmuntende wijze waarop hij zich heeft geprofileerd in zijn hoedanigheid als waarnemend directeur. Nu zal hij zich wederom verder blijven inzetten als onderdirecteur van de hoofdafdeling Onderwijs. Hij is geknipt voor deze functie en het ministerie zal hem nodig hebben bij de uitdagingen die ons te wachten staan", zegt de minister.

"Het is een bijzonder moment van bekroning voor het harde werk dat ik heb verzet in het onderwijs", zei Peneux. Hij is enthousiast om zijn functie te mogen starten onder een minister met een daadkrachtig karakter en duidelijke beleidsvisies, want dat zorgt voor het optimaal functioneren van het ministerie. "Leiderschap houdt in beslissingen nemen, in dialoog gaan en afwegingen maken in het belang van land en volk," stelt Peneux. Hij zal zich als technocraat opstellen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May