St. Vincentius Ziekenhuis krijgt geld voor ambulance
22 Feb 2014, 01:00
foto
Het bestuur van SANI en de directie van het St. Vincentius Ziekenhuis bij de overhandiging van de cheque voor een ambulance.


Het St. Vincentius Ziekenhuis heeft van Stichting SANI (Suriname American Network Incorporated) US$ 46,970 ontvangen om een ambulance te kopen voor de nieuwe Spoedeisende Hulp. De cheque is overhandigd door het bestuur van SANI aan de directie van het St. Vincentius Ziekenhuis.

Bestuursvoorzitter Robbie Bromet zei dat SANI bij haar oprichting zo’n twintig jaar geleden zich ten doel had gesteld om de Emergency Medical Services van Suriname te helpen verbeteren. Met bijdrages van enkele Amerikaanse donoren en met grote inzet van Surinamers zowel in Suriname als in Amerika, konden diverse ‘First Responders’ trainingen worden verzorgd voor de politie, de brandweer en de ziekenhuizen.

In de loop der tijden is de spoedeisende zorg opgepakt door de instanties zelf, waardoor het werk van SANI op een lager pitje kwam te staan. SANI heeft met genoegen geconstateerd dat nu ook het St. Vincentius Ziekenhuis over een eigen SEH beschikt. Hiermee wordt wederom een grote bijdrage geleverd aan de acute zorg in Suriname, wat hoog in het vaandel staat van SANI. Daarom heeft het bestuur besloten zijn laatste financiële middelen beschikbaar te stellen aan het St. Vincentius Ziekenhuis voor de aanschaf van een ambulance.

Algemeen Directeur Manodj Hindori van het St. Vincentius Ziekenhuis is erg ingenomen met deze donatie. Hij verzekerde het SANI bestuur ervan dat het ziekenhuis het geschonken bedrag transparant zou besteden. Vooral nu met de SEH erbij heeft het ziekenhuis een extra behoefte aan voldoende ambulances. Volgens de directeur zullen het de acute patiënten zijn die de voordelen zullen ervaren van de door SANI gesponsorde ambulance.
SEH Manager Michael Saouma gaf het SANI bestuur een rondleiding op de SEH van het ziekenhuis. SANI was onder de indruk van de moderne voorzieningen op de SEH, meldt het ziekenhuis.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May