Verdachte gehoord in oplichtingszaak
21 Feb 2014, 22:00
foto


De verdachte Louis D. is door rechter Sieglien Wijnhard gehoord op de rechtszitting donderdag. Hij verklaarde drie personen via de ping opgelicht te hebben. Dit gebeurde in de periode april tot en met oktober 2013 op gezette tijden. Louis D. heeft een volmondige bekentenis afgelegd en heeft verklaard hoe zaken zich voorgedaan hebben.

Louis D. verklaarde dat hij zich voordeed als een vrouw. De foto van een dame had hij op zijn ping-profiel. De benadeelde raakte verliefd op de dame op zijn profiel. Hij vertelde de benadeelde dat het om zijn zusje Zefania gaat. Ook had de verdachte de benadeelde voorgehouden dat hij als lijfwacht bij een minister werkte. De liefdesrelatie ging verder en de benadeelde heeft zelfs briefwisseling gehad, omdat de dame zogenaamd bij Rosebel zou werken. Op een gegeven moment zou de BlackBerry van de dame gerepareerd moeten worden en de benadeelde leende SRD 450 aan haar. Louis D. kwam het geld voor de dame ophalen. Op een later tijdstip had hij SRD 250 terugbetaald, maar de rest van het bedrag staat nog open.

Bij een andere benadeelde beweerde hij agent te zijn en kon voor de benadeelde snel een rijbewijs regelen tegen een betaling van SRD 700. Toen hij het geld kwam ophalen, hield hij de benadeelde voor dat hij een collega van de dame is en dat zij een beroep op hem heeft gedaan. De benadeelde was zelfs een liefdesrelatie via de ping met de dame begonnen. Louis D. had zich voorgedaan als Klaas.

Bij de derde benadeelde zou hij een groot rijbewijs regelen voor SRD 750. Hij nam het geld en de stukken om dit te fiksen voor hem. Ook was deze benadeelde verliefd op de profielfoto van die dame. Deze zaak zal op 20 maart verder behandeld worden. Intussen wacht de rechter het psychologische rapport af.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May