Volgende week eerste vergadering Jeugdparlement
20 Feb 2014, 04:00
foto
Rajiv Ramsahai


Bij het jeugdparlement zijn er volop activiteiten gaande. De jonge leiders zijn op 8 februari door president Desi Bouterse geïnstalleerd als jeugdparlementariërs. “Aanvankelijk was er voor deze week een vergadering uitgestippeld. Deze is verschoven, omdat de meeste jeugdparlementariërs hebben aangegeven in hun repetitie- of tentamenperiode te zijn”, zegt Saskia Wip, griffier van het Nationaal Jeugd Instituut (NJI) in gesprek met Starnieuws.

In de eerste vergadering wordt de procedure voor het kiezen van de leiding voorgelegd aan de jeugdparlementariërs. “Rajiv Ramsahai, het oudste lid in jaren (23) zal deze vergadering leiden. Er wordt op die dag ook een kiescommissie geïnstalleerd die een verkiezing gaat voorbereiden. Het wordt dan pas duidelijk welk lid ambitie heeft voor het voorzitterschap. Twee weken na de eerste vergadering moeten de verkiezing gehouden worden”, stelt Wip.

De griffier van het NJI zegt dat er hard wordt gewerkt om de eerste vergadering de volgende week te laten plaatsvinden, zodat de verkiezingen kunnen volgen. Rajiv Ramsahai, jeugdparlementariër van Commewijne, zegt dat hij het voorzitterschap zou overwegen als er een beroep hiertoe op hem wordt gedaan, vanwege zijn ervaring. Hij wil zich sterk maken voor een hechte samenwerking tussen de jeugdparlementariërs onderling en de jeugdambassadeurs.

“Het tweede waarvoor ik me wil inzetten is aanpassing of wijziging van het staatsbesluit en het oude reglement van het Jeugdparlement. Over de bevoegdheden en activiteiten van het NJP zegt het staatsbesluit niet veel. Er staat alleen aangegeven, dat we het jeugdbeleid moeten controleren en bewaken, en waar nodig de regering moeten voorzien van informatie, maar er is verder geen specificatie”, stelt Ramsahai.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May