VS bestudeert stappen tegen Venezolaanse regering
19 Feb 2014, 10:30
foto
De Venezolaanse ambassadeur Olga Margarita Diaz Martinez leest een verklaring voor. (Foto: Raoul Lith)


De Verenigde Staten (VS) zegt in een verklaring zich te buigen over acties die ondernomen zullen worden tegen Venezuela, overeenkomstig artikel 9 van het Verdrag van Wenen. De diplomatieke relatie tussen Venezuela en de Verenigde Staten van Amerika is tot vriespunt gedaald. De Venezolaanse regering heeft diplomaten op het consulaat tot 'persona non grata' verklaard. Zij moeten het land verlaten.

De Venezolaanse regering vindt dat Amerika acties van de oppositie onder leiding van Leopoldo Lopez financiert en zich inmengt in nationale aangelegenheden, met het doel de regering ten val te brengen. Volgens de verklaring probeert de Venezolaanse regering de schuld steeds in de schoenen van VS of de internationale gemeenschap te schuiven.

De Amerikaanse regering vindt de beschuldigingen 'ongegrond en vals'. De diplomaten zouden slechts hun werk doen en zich niet inlaten met binnenlandse aangelegenheden. De VS roept op tot dialoog in Venezuela en dringen aan op rust. President Nicolas Maduro van Venezuela vindt dat de VS samen met de oppositie bezig is met een complot om zijn regering ten val te brengen. De boodschap van Maduro is herhaald door de ambassadeur Olga Margarita Diaz Martinez in Paramaribo.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May