Stichting Sari levert vijf projecten op
19 Feb 2014, 09:00
foto
Woning opgeleverd door stichting Sari.


Stichting Sari onder voorzitterschap van Krishna Baijnath, heeft een vijftal projecten opgeleverd. Er is een totaal bedrag van Euro 30.883 voor twaalf projecten. Acht projecten zijn eerder opgeleverd en dinsdag werden de laatste vijf afgerond.

Het Maagdenhuis uit Nederland, een vaste donor van Sari, heeft een deel gefinancierd, het Low-Income Shelter programma en de familie Persaud hebben ook meegeholpen zodat er een 2-kamerwoning in het Nationaal Project is opgeleverd. Het tweede project is aan het Corantijnstrand waar de stichting een speeltuin heeft opgezet in 2011. De ondernemer Jamunapersad Roopram heeft speciaal voor de speeltuin wit zand aangevoerd vanuit Zanderij om de plaats op te fleuren. Het derde project is een kantine voor de O.S.Laighsing school, die volledig is gefinancierd door het Maagdenhuis. Het vierde project is het aansluiten van waterleiding voor de familie Azadkhan aan de Krabbenweg in de Westelijke polders, ter waarde va SRD 2677. Het laatste project is het grootste, de toilettengroep van de O.S.Delhiweg, ook in de Westelijke polder ter waarde van SRD 50.766. Al deze projecten zijn het vorige jaar goedgekeurd door de donoren van de stichting uit Nederland.

Tot nu toe zijn alle verzoeken door de donoren goedgekeurd. Wanneer 'Sari' de verzoeken krijgt, gaat de organisatie op onderzoek uit om te zien of het werkelijk gaat om lenigen van noden. Er wordt dan een rapport en een foto van de plaatselijke situatie gemaakt. Elk jaar brengt een delegatie van de donoren een bezoek aan Nickerie voor een plaatselijke oriëntatie. Op dit moment heeft Sari een wachtlijst van mensen die aanvragen hebben gedaan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May