Glo-leerkrachten denken mee over inhoud nieuwe boeken
17 Feb 2014, 23:00
foto
Enkele leerkrachten voor de start van de workshop. (Foto: Minov)


De afdeling Curriculum van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov), organiseert een driedaagse workshop voor leerkrachten van het zevende leerjaar van het basisonderwijs, glo. De workshop duurt tot en met woensdag en is speciaal voor leerkrachten van Paramaribo. In het vervolgtraject zullen er ook workshops verzorgd worden voor de leerkrachten van de overige districten.

De onderwijsgevenden krijgen de gelegenheid een bijdrage te leveren aan de voorbereidingen voor een nieuw aardrijkskundeboek voor dat onderwijsniveau.
Leerlingen van het achtste leerjaar hebben in het kader van de onderwijsvernieuwingen die nu gaande zijn, vanaf 2012 gewerkt uit nieuwe aardrijkskundeboeken. Deze boeken zijn op basis van de methode ‘Wereldverkenner’ geschreven en zijn i.s.m. uitgeverij Hebrisur tot stand gekomen.

In het achtste leerjaar wordt Suriname in relatie gebracht met de wereld. Het ligt in de bedoeling dat Suriname in het zevende leerjaar wordt bekeken als onderdeel van het Caribische gebied, zegt de voorlichting van Minov. In de lagere leerjaren zullen voor de aansluiting ook veranderingen worden aangebracht. De leerkrachten krijgen de gelegenheid hierover mee te denken en te beslissen. Anushka Gopalrai, coördinator van het vak Aardrijkskunde van de afdeling Curriculum, zegt dat rekening gehouden moet worden met het milieu en het niveau van het kind om een zo goed mogelijk product te ontwikkelen. “In dat kader zijn de leerkrachten de aangewezen personen.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May