Bundeling innige wens en alternatief voor Brunswijk
17 Feb 2014, 06:00
foto
Ronnie Brunswijk, voorzitter ABOP. (Archieffoto)


De voorzitter van Algemene Bevrijdings en Ontwikkelings Partij (ABOP), Ronnie Brunswijk, heeft als innige wens dat er een bundeling komt tussen alle partijen met een Marron achtergrond. Dit is volgens hem het alternatief en de voorwaarde om samen te werken voor de ontwikkeling van het binnenland.

De politicus zegt dat het gebrek aan eenheid bij de partijen die zich willen inzetten voor het binnenland hem stoort. Brunswijk ziet graag dat een nieuwe A Combinatie met al de partijen zoals BEP, BP 2011, Seeka, NOP tot stand komt. De ABOP staat volgens hem open voor deze bundeling omdat 'if you can't fight the man join him'. Ook met andere gelijk gerichte partijen moet er samengewerkt worden om een zo breed mogelijk nationaal draagvlak te hebben voor het hoogste doel in 2015, namelijk het presidentschap. "Waar gaan we heen met Suriname", vroeg hij de aanwezigen zondag te Brownsweg in het district Brokopondo, waar de partij een massameeting hield om de 24ste verjaardag van de partij te vieren.

Daadkracht tonen
Ontwikkeling kan volgens Brunswijk slechts via de politiek gebracht worden. "Wanneer we ontwikkeling moeten brengen, moet je een politieke partij hebben. En om een politieke partij of combinatie te leiden moet de leider daadkracht tonen. Politiek is 'die hard business' en je hebt geen sukkel hiervoor nodig", legt Brunswijk uit. Hij meent de afgelopen jaren karakteristiek leiderschap te hebben getoond. "Alleen door bundeling en door één lijn te volgen kunnen we vooruit gaan".

Brunswijk claimt als partij enkele ontwikkelingen teweeg te hebben gebracht en zo ook een stempel heeft weten te drukken sinds ABOP deel uitmaakt van de regering. Hij noemt de asfaltering van de weg naar Atjoni, van Paramaribo naar Albina, de ontsluiting van het binnenland door telecommunicatie alsook de goedkopere vliegdiensten naar het binnenland. "Als we ontwikkeling willen voor de achtergestelden en het binnenland, dan moeten we één zijn. Stem bewust in 2015 en weet dat we voor het maximale gaan", stelt Brunswijk. Ook toppers van de partij onder wie alle ABOP-ministers en ook vicepresident Robert Ameerali waren aanwezig. Op de vergadering werden enkele kernen geïnstalleerd. Na de toespraken is er flink gefeest met enkele muziekformaties.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May