Gelden gemeenschapsbossen blijft probleem
17 Feb 2014, 02:00
foto
De dorpelingen van het Brownsweg-gebied hebben hun jaarvergadering zaterdag gehouden. (Foto: BIC Brokopondo)


Bewoners van de dorpen Brownsweg Ganzé, Klaaskreek en Nieuw Koffiekamp hebben weer eens hun misnoegen geuit over het uitblijven van de gelden van de gemeenschapsbossen. Tijdens de yari krutu te Brownsweg Ganzé hebben de dorpelingen hun stem daarover laten horen.

Districtscommissaris Ivonne Pinas van Brokopondo heeft de mensen uitgelegd hoe de zaak van de gemeenschapsbossen werkt en welke rechten de dorpen hierop hebben. Pinas zou voor de bewoners van Jawjaw in het Sipaliwini-gebied een oplossing hebben gebracht in deze kwestie waarmee ook die dorpelingen zaten. Dat zij ook buiten haar werkgebied de bewoners helpt, wordt duidelijk op prijs gesteld. De dorpelingen hebben haar een bezoek gebracht om hun erkentelijkheid uit te spreken.

Op de jaarvergadering zijn verder de grieven en wensen van de dorpelingen geuit. Ook de problemen met het traditionele gezag zijn aangekaart. Het afgelopen jaar is geëvalueerd en is de jaarvergadering zaterdag met een rondvraag afgesloten.

De directeur van Regionale Ontwikkeling tevens kapitein van Brownsweg, Ifna Vrede, districtscommissaris Pinas en vertegenwoordigers van het traditionele gezag van de dorpen Brownsweg Ganzé, Klaaskreek en Nieuw Koffiekamp hebben de vergadering voorgezeten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May