Argentijnse en Amerikaanse interesse voor verkiezingen 2015
15 Feb 2014, 04:00
foto
Minister Moestadja in gesprek met de Amerikaanse ambassadeur Jay Anania. In het gezelschap zitten ook directeur Adjaykoemar Moensi en beleidsadviseur Nasier Eskak.


De ambassadeur van Argentinië Alicia de Hoz en die van de Verenigde Staten van Amerika (VS) Jay Anania, hebben vanmorgen bij afzonderlijke bezoeken aan minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken (Biza) belangstelling getoond voor de voorbereidingen die Suriname treft voor de verkiezingen van 2015.

Voor de Argentijnse ambassadeur Alicia de Hoz was het tevens een kennismakingsbezoek. Zij is de eerste residerende ambassadeur van haar land in Suriname. Zij heeft haar geloofsbrieven op 18 november aan president Desi Bouterse aangeboden. Anania beloofde dat zijn ambassade waar nodig assistentie zal verlenen, zegt de voorlichting van Biza.

Het ministerie van Biza is verantwoordelijk voor het organiseren van de verkiezingen. Moestadja zei blij te zijn met de vriendschapsbanden tussen Suriname en de genoemde landen. Hij gaf een beeld van de samenstelling van de Surinaamse samenleving en uitleg over het kiessysteem en de actoren die betrokken zijn bij de organisatie. “Voor ons is het belangrijk dat de verkiezingen zo transparant en eerlijk mogelijk gehouden worden”, herhaalde hij tegen beide diplomaten.

Moestadja werd bijgestaan door de directeur van Binnenlandse Zaken Adjaykoemar Moensi en beleidsadviseur Nasier Eskak.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May