Rudisa heeft niets te maken met drugs aan boord schip
14 Feb 2014, 06:00
foto


Ondernemer en directeur-eigenaar van Rudisa, Dilip Sardjoe zegt dat zijn onderneming op geen enkele wijze iets te maken heeft met drugs die is gevonden bij de kapitein die werkt op een van de boten van zijn onderneming. Sardjoe zegt aan Starnieuws dat zijn bedrijf met vier gecharterde boten van TCL, vrachten vervoert. De schepen doen verschillende havens aan, waaronder die van Venezuela, Guyana en Barbados. De boten zijn geregistreerd in Panama.

Sardjoe zegt alleen verantwoordelijk te zijn voor wat is ingeladen. “Ik krijg slechts de rapportage over wat er gebeurt. Zelf kan ik ook geen voorzorgsmaatregelen nemen. De havens hebben hun strikte codes en doen zelf de controle over de schepen. Ik mag zelfs ook geen bewaking en controle plaatsen op de havens”, legt Sardjoe uit. Dat er een relatie is gelegd tussen de kapitein en Rudisa, komt en kan alleen omdat op de boten de naam van Rudisa staat vermeld. “Wel je bent nooit te oud om te leren. ik plaats dan de naam niet meer op de boten”, zegt de ondernemer.

Kapitein Winston Fitzgerald, een 48-jarige Guyanees op één van de boten, werd in de haven van Barbados aangehouden met in zijn bezit 2 kilo cocaïne en 37 kilogram marihuana. Het schip met de naam Rudisa Global vervoerde cement bestemd voor verschillende Caribische landen en kwam uit Guyana.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May