Van volksvertegenwoordigers tot volksuitbuiters
13 Feb 2014, 23:00
foto


Al jaren is een fenomeen in Suriname gaande namelijk, het niet verlenen van quorum, waardoor zowel huishoudelijke als openbare vergaderingen van De Nationale Assemblee geen voortgang kunnen vinden. De oppositie is van mening dat de coalitie voor de meerderheid moet zorgen alvorens te kunnen deelnemen aan een vergadering. Hierdoor is het haast onmogelijk wetten te behandelen en besluiten te nemen. Het ordereglement kent geen oppositie of coalitie, maar leden. Als gemeenschap moeten wij dit gedrag niet langer tolereren, daar deze funest is voor ons bestaan als samenleving. Aan de hand van feiten zal ik proberen mijn stelling toe te lichten.

Volksvertegenwoordigers zijn rechtstreeks, door middel van vrije en geheime verkiezingen gekozen, om het belang van het volk te behartigen. Bij de beëdiging wordt trouw beloofd aan de grondwet en God, de Almachtige. Ook wordt er beloofd het werk naar eer en geweten te zullen doen.
Er is geen onderscheid in salaris tussen coalitie en oppositie en de voorzieningen op het gebied van medische zorg, vervoerstoelagen en buitenlandse reizen zijn identiek.

Assembleeleden behoren niet tot de lagere inkomensklasse. Zij verdienen goed genoeg om zichzelf en hun gezinnen te verzorgen. Bepaalde leden hebben zelfs meerdere inkomens. Het zijn onze belastinggelden waarvoor wij heel hard moeten werken door welke deze lieden een zorgeloos bestaan leiden. Maar toch weigeren bepaalde van deze lieden het parlementaire werk uit te voeren. In plaats daarvan zitten ze onder de amandelbomen of in de koffiekamers gratis koffie te drinken. Elke eind van de maand ontvangen alle, let wel, alle assembleeleden hun salaris, ook degenen die weigerden te vergaderen. Bij het gewone volk kan en mag dat niet. Je wordt ontslagen of je salaris wordt ingehouden. De meest simpele definitie van corruptie is: misbruik maken van publieke macht (politicus of ambtenaar) voor privaat gewin. Dus deze leden plegen corruptie, omdat ze de gegeven macht van het volk misbruiken om enge politieke belangen te dienen. Ik vraag me af of deze leden gevoel hebben? Salaris toucheren zonder er voor te werken is misdaad tegen de belastingbetalers. Ons bloed wordt van ons lichaam uitgezogen en wij worden overwoekerd door deze parasieten.

Een deel van de coalitie boycot de vergadering, omdat men niet tevreden is over de gang van zaken binnen de coalitie. Wanneer het gaat om het gemeenschappelijke belang zoals salarisverhoging ten behoeve van parlementsleden en behartiging van het eigen belang, dan is er wel voldoende quorum om te vergaderen en wijzen alle neuzen in één richting.

Volk van Suriname wees alert
Hoe kunnen wij, als volk van Suriname, deze onderwerpelijke daden van deze lieden tegengaan:
- Door de voorzitter van De Nationale Assemblee te vragen leden die de vergadering niet bijwonen publiekelijk bekend te maken, zodat wij in de toekomst deze gasten zo ver mogelijk van de staatsmacht houden,
- Als volk onze stem te laten horen ongeacht politieke kleur of voorkeur, want een lid dat nu, niet wilt vergaderen mag geen hoge functie ambiëren,
- Deze gasten “met de nek aankijken” zodat ze kunnen beseffen dat ze het volk onrecht aandoen en tot inkeer komen en het werk in De Nationale Assemblee naar behoren uit te voeren,
- Door het principe 'no work no pay' toe te passen.
Laten wij als volk alert blijven. De verkiezingen staan voor de deur. Kijk goed naar het gedrag van bepaalde assemblee leden. Kies volksvertegenwoordigers en geen volksuitbuiters!

Robby Amain
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May