Top delegatie RBC wil gesprek met personeel in Suriname
14 Feb 2014, 03:00
foto


De personeelsbond bij de Royal Bank of Canada (RBC) heeft een uitnodiging ontvangen voor een informatief en rechtstreeks onderhoud met een top-delegatie van de moedermaatschappij. De delegatie reist komende week naar Suriname en zal bestaan uit vertegenwoordigers van de hoofdbank die is gevestigd op Trinidad & Tobago en vertegenwoordigers van de vestiging in Canada.

Hoofdreden voor dit gesprek zijn de voorgenomen ontslagen van de staf en andere personeelsleden bij de vestiging in Suriname. Bondsvoorzitter Willy Rodrigues bij RBC-Paramaribo zegt aan Starnieuws dat tot nu toe de leiding van de bank geen officieel gesprek heeft gehad met het personeel. Naast de twee vrouwelijke stafmedewerkers die ontslag is aangezegd, zijn er geluiden dat in totaal tussen de twintig en dertig medewerkers ontslagen zullen worden. De bond zal zich met alles hiertegen verzetten en zal dat tijdens het gesprek met de top-delegatie dan ook duidelijk aangeven. De twee stafleden komen nu nog normaal op het werk. “Wij hebben er op gestaan dat de bank geen ontslagvergunning aanvraagt en ondersteunen deze stafmedewerkers ten volle”, zegt Rodrigues.

Houden aan wet en recht
In de uitnodiging aan het personeel wordt aangegeven dat, naast informatieverstrekking over het hoe en waarom van de voorgenomen ontslagen, het personeel ook vragen mag stellen over alles wat de onderneming aangaat. Er is dan ook ruim twee uur uitgetrokken voor dit gesprek dat overigens op neutraal terrein, in hotel Torarica, zal worden gehouden.

Rodrigues zegt dat sinds de transformatie van Royal Bank of Trinidad & Tobago (RBTT) naar RBC-bank, er een onzekere situatie is over de arbeidsplaatsen binnen de bank. Van niet officiële bronnen zou het heten dat de holding door slechte internationale resultaten genoodzaakt zou zijn werknemers af te vloeien. Dat ook RBC-Suriname daaronder valt is voor Rodrigues onacceptabel. Van alle zusterondernemingen van RBC-international in de Caribische regio, heeft Suriname de beste prestaties en cijfers neergezet.
“Het wordt tijd dat deze bank zich ook gaat houden aan de wetten in dit land. Er zijn duidelijke arbeidswetten. Wij gaan dat ook duidelijk maken tijdens het gesprek”, zegt de bondsvoorzitter.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May