Moestadja ziet maken van ICT-beleid als prioriteit
12 Feb 2014, 20:00
foto
Een geslaagde ontvangt haar certificaat uit handen van minister Soewarto Moestadja. (Foto: Biza)


17 ambtenaren van verschillende ministeries hebben met succes deelgenomen aan het pilot-programma voor certificering op het gebied van basis computervaardigheden. Zij hebben hun certificaat ontvangen uit handen van minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken (Biza) in de Flex Mall.

Het is de bedoeling dat uiteindelijk alle ambtenaren gecertificeerd worden in het gebruik van personal computers en veelgebruikte computertoepassingen volgens internationaal erkende standaarden, zegt Moestadja. De European Computer Driving License (ECDL), in samenwerking met Hencom-Trai N.V., zal het ministerie van Binnenlandse Zaken in dit traject ondersteuning verlenen.

Upgraden ambtenarenopleidingen
In zijn toespraak tot de geslaagden benadrukte Moestadja dat de upgrading van de ambtenarenopleidingen wordt gezien als een belangrijke voorwaarde voor het versnellen van de nationale ontwikkeling. “De samenleving ondergaat als gevolg van de beïnvloeding door Informatie- en Communicatietechnologie (ICT) een verandering richting informatiesamenleving, waarbij kennis altijd en overal beschikbaar is en uitnodigt tot nieuw leren.”

Hij gaf aan dat het maken van ICT-beleid prioriteit geniet bij de regering en meent dat met deze ECDL-certificering de aanzet is gegeven tot verhoging van de effectiviteit en efficiëntie van het overheidsapparaat.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May