Dc Pinas: Gelden gemeenschapsbos gebruiken voor dorp
12 Feb 2014, 07:00
foto
Dc Ivonne Pinas onderweg naar Nieuw Lombe. (Foto: BIC Para)


Districtscommissaris (dc) Ivonne Pinas van Brokopondo heeft de mensen van de dorpen Nieuw Lombe, Moenjekreek en Kapasikele gevraagd om beter met elkaar samen te werken. De gelden die verdiend worden uit de gemeenschapsbossen moeten gedeeltelijk besteed worden aan de ontwikkeling van de dorpen.

De dc bracht dinsdag een officieel bezoek aan Nieuw Lombe. Daar werden de wensen en grieven van de bewoners aangehoord tijdens een krutu. Pinas zou veel eerder een officieel bezoek brengen aan het dorp, maar door allerlei onvoorziene omstandigheden heeft ze haar bezoek steeds moeten verschuiven. Nu is er een formele vergadering gehouden, waarbij de mensen hebben aangegeven wat ze graag gerealiseerd willen zien.

De dorpsbewoners zijn het eens met elkaar dat er meer eenheid moet zijn om doelen te kunnen bereiken. Het Burger Informatie Centrum Brokopondo meldt dat de dc enkele voorbeelden aangegeven heeft van dorpen waar door saamhorigheid veel is bereikt. Zo wordt er te Klaaskreek een mediatheek gebouwd met gemeenschapsgelden.

De mensen hebben hun lijst met aandachtspunten overhandigd aan de dc waarna zij deze gelijk behandeld heeft. Pinas beloofde dat zij haar best zal doen om te helpen daar waar het mogelijk is. Aan de jongerenorganisatie heeft zij gevraagd om alvast een plaats te zoeken waar zij de speeltuin wil hebben voor de kinderen. De dc vroeg de mensen om ook de handen uit de mouwen te steken. Zo kan de begraafplaats door de dorpelingen worden schoongemaakt. Alle mensen hebben een zegje gedaan. Na de vergadering is in een gezellige sfeer genoten van een hapje en een drankje.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May