OAS steunt plan hernieuwbare energiegebruik in regio
11 Feb 2014, 16:00
foto
Richard Branson (l), organisator van de bijeenkomst schudt geeft OAS -assistent -secretaris-generaal Albert Ramdin de hand.


De Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) promoot een verhoogd gebruik van hernieuwbare energie in het Caribisch Gebied. Assistent-secretaris-generaal Albert Ramdin van de OAS heeft daartoe ontmoetingen gehad met overheidsfunctionarissen, de particuliere sector en experts uit de hele wereld op het gebied van hernieuwbare energie.

De bijeenkomst ‘Creating Climate Wealth’ heeft deze week plaatsgevonden op Necker en Moskito Islands, de Britse Maagdeneilanden. Onder de participanten waren de premiers van St Lucia, St Kitts en Nevis, evenals ministers en vertegenwoordigers van Colombia, St Vincent en de Grenadines, Dominica, Antigua en Barbuda, de Amerikaanse en Britse Maagdeneilanden en Aruba.

Het evenement was gericht op concrete initiatieven voor de overgang naar het gebruik van schone energie in belangrijke sectoren waaronder de gezondheidszorg, onderwijs en nutsbedrijven. In zijn toespraak tot de vergadering zei Ramdin “politieke wil, visie en engagement op lange termijn zijn de sleutel voor regeringen tot het faciliteren van duurzame verandering.” Tegelijkertijd zal volgens de OAS-topper, duurzaamheid afhangen van de burgers die de concrete voordelen van deze projecten begrijpen en een gevoel van eigendom hebben. “Als ze de voordelen zien, zoals daling van de kosten voor nutsvoorzieningen of een vermindering in de prijs van goederen en diensten als gevolg van lagere energiekosten, dan kan de verandering blijvend zijn.”

Ramdin zei dat er in het Caribisch Gebied vooruitgang wordt geboekt over dit onderwerp. “We zien het gebeuren in landen, een stap tegelijk.” Hij merkte op dat de OAS zich verplicht heeft om dit proces te ondersteunen en “wij zijn degenen die maatregelen in deze richting hebben genomen, erkentelijk.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May