Regering en DNA bereiden internationale conferentie voor
11 Feb 2014, 00:00
foto
Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken


De regering en De Nationale Assemblee zijn bezig een conferentie te organiseren over 'Internationale ervaring met nationale dialoog'. Uit een brief van minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken blijkt dat de conferentie bedoeld is om eventueel te komen tot het proces van nationale verzoening in Suriname.


De conferentie is gepland voor 5 en 6 maart in Paramaribo in Hotel Torarica. De Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) zal assistentie verlenen aan deze internationale conferentie. Aan organisaties en personen wordt in de brief gevraagd om alvast deze dagen vrij te houden in hun agenda. De conferentie begint op 5 maart om 16.30 uur, waarna een receptie volgt om 17.30 uur. De volgende dag vangt de bijeenkomst aan om 9.00 uur 's morgens.

Een formele uitnodiging met een agenda zullen de mensen die de brief hebben ontvangen, nog krijgen. In de Amnestiewet die in april 2012 is aangenomen in De Nationale Assemblee staat dat zo snel mogelijk een waarheids- en verzoeningscommissie zou worden ingesteld. Hiervoor is ook technische assistentie van de OAS gevraagd. Na een missie onder leiding van ambassadeur Edgardo Reis ruim een jaar geleden, heeft de OAS verder niks ondernomen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May