Nieuw Koffiekamp legt wensen en grieven voor aan president
10 Feb 2014, 00:00
foto
President Desi Bouterse wordt verwelkomd in Nieuw Koffiekamp. (Foto: BIC Brokopondo)


Tijdens een krutu zondag in Nieuw Koffiekamp hebben mensen uit het dorp en het gebied hun dankbaarheid getoond aan het adres van president Desi Bouterse. Zij zijn blij dat er een oplossing is gekomen, waarbij gouddelvers uit de omgeving van Roma Pit ontruimd zouden worden. Nu zal Rosebel Gold Mines/Iamgold een plek aanwijzen waar de goudzoekers van het dorp voor een korte tijd activiteiten mogen ontplooien.


Jong en oud, man en vrouw was op de been om de president hartelijk te ontvangen met gezang van de jongeren voor het kerkgebouw. Hierna is er dansend onder leiding van een kawina band gelopen naar de krutu waar de gezagsdragers uit de verschillende dorpen met aanhang de president opwachtten, meldt het Burger Informatie Centrum (BIC) Brokopondo.

Voordat de officiële opening van de krutu werd verricht door districtscommissaris Ivonne Pinas, werd er een culturele ceremonie, de 'trowe watra' gehouden. Gebeden werd voor vergiffenis en voor de president en de regering. Dit is gebruikelijk in het binnenland wanneer hoogwaardigheidsbekleders een bezoek brengen. Alle woordvoerders hebben aangegeven dat het voor het eerst is sinds 1975 dat een president hun dorp heeft bezocht en zij hopen dat het niet bij deze eerste en laatste keer zal blijven. De bewoners hebben hun wensen en grieven aan de president voorgelegd en hopen dat zij dit jaar nog oplossingen zullen krijgen. Een delegatie van Iamgold was ook aanwezig op de krutu en diverse ministers. De Roma Pit is ontruimd en IamGold zal de weg naar de werkplaats voor de goudzoekers in orde te maken en hen helpen het gebied te 'prospecten'.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May