KTPI voelt zich niet geprikkeld door PL in Nickerie
10 Feb 2014, 09:00
foto


De politieke partij KTPI voelt zich totaal niet geprikkeld door coalitiegenoot Pertjajah Luhur (PL) in Nickerie. Tot deze conclusie komt KTPI ondervoorzitter Oesman Wangsabesari. Ook voorzitter Willy Soemita deelt dit standpunt. Paul Somohardjo, voorzitter van PL, zei onlangs dat grote delen van de KTPI zijn overgestapt naar zijn partij.

Wangsabesari, die de rechtszaak tegen de KTPI heeft ingetrokken en zich verzoend heeft met de leiding, zegt dat de structuren van de KTPI in Nickerie nog volop in tact zijn. Het zijn volgens hem slechts een ressortraad- en districtsraadslid van de KTPI die zijn overgelopen naar de PL zegt Wangsabesari. Hij vindt de stap van deze leden op zijn zachtst gezegd onethisch. Deze mensen zijn gekozen namens de KTPI. En dat ze op een een op andere dag overstappen om een andere partij te gaan ondersteunen, kan volgens hem niet. De partij kijkt volgens hem nog uit wat de consequenties voor deze leden zullen zijn en hoe verder hiermee gehandeld zal worden. Wangsabesari onthult dat er ook mensen van andere partijen naar de KTPI zijn overgestapt; ook van de PL. "Echter gaan wij dit niet aan de grote klok hangen."

Gesprekken gaande
De KTPI voelt zich volgens Wangsabesari nog steeds lekker binnen de Mega Combinatie. “Tot op dit moment ben ik de mening toegedaan we een heel goede samenwerking hebben met de partners binnen Mega Combinatie. We zijn niet honderd procent tevreden, maar toch stellen we dat we de job moeten afmaken”.

Wangsabesari zegt dat er geen formele gesprekken voor een samenwerking met PL gaande zijn. "Je kunt het niet maken om nu met een ander politiek orgaan te gaan praten over samenwerking. Wel wordt van gedachte gewisseld met partijen waar onder ook de PL, om te weten hoe men denkt de verkiezingen in te gaan. En in de informele sfeer in de marges van het parlementair werk wordt er vaker van gedachte gewisseld". Soemita zegt dat er tot 2015 een overeenkomst is met de Mega Combinatie. Er worden aftastende gesprekken gevoerd met verschillende partijen, maar de structuren van de partij zullen uiteindelijk een besluit nemen. De rechtszaak van Wangsabesari moet de volgende week formeel nog worden afgewikkeld. Daarna worden de gelederen gesloten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May