Leiding Koesikwarano ontruimd, kinderen gaan mee
08 Feb 2014, 20:08
foto
Spullen van kinderen en leiding van tehuis Koesikwarano. (Foto: ASP)


Marcia en Jaques Leter die belast waren met de dagelijkse leiding van het kindertehuis Koesikwarano moeten opstappen. Dit blijkt uit een vonnis van de rechter. De leiding en het bestuur van dit kindertehuis zijn al enkele jaren met elkaar in conflict. Vandaag heeft de ontruiming plaatsgevonden te Lust en Rust, in het district Commewijne, onder het toeziende oog van de politie.

Marcia Leter zegt dat ze weigert zich te onderwerpen aan het bestuur van de stichting onder leiding van Hans Berkhuyzen. Volgens haar behartigt het bestuur de belangen van de kinderen in dit tehuis niet en zouden de kinderen uitgebuit worden. ''Ik weet niet waar ik ga, maar ik ga weg. Ik voer het vonnis uit'', zegt Leter met tranen in de ogen. Ook de overige drie medewerkers moeten opstappen. De veertig kinderen die verzorgd werden in dit tehuis mogen blijven, echter kiezen ze ervoor om mee te gaan met hun 'ouders'. '"Wij gaan overal waar papa en mama gaan, omdat we hier niet de juiste behandeling krijgen van het bestuur. We moeten steeds maar werken, terwijl we recht hebben op rust. Voordat we naar school gaan en nadat we van school terugkeren, moeten we steeds maar klusjes afronden'', klaagt een van de tieners.

In een reactie zegt Berkhuyzen dat het tehuis nog steeds open is voor de kinderen en dat alleen de leiding moet opstappen, omdat ze het al jaren vertikt om rapportages aan het bestuur te geven. ''Wij weten niets af van wat er allemaal gebeurt in het tehuis en als we vragen naar rapportage blijft die uit. Ik heb vaak gesproken met de leiding, maar het heeft niet mogen baten, waardoor ik geen andere keus had''. Er wordt nog naar onderdak gezocht voor de kinderen en de leiding.

ASP
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May