BEP: 'Opo yari' staat in teken van principes en waardigheid
08 Feb 2014, 15:00
foto


BEP-voorzitter Celcius Waterberg zegt dat de viering van de 'opo yari' vanavond in het partijcentrum in het teken staat van in stand houden van principes en waardigheid. "Dat de BEP als gevolg van hoog verraad door lotgenoten afstand moest doen van regeerverantwoordelijk in deze regeerperiode, heeft de partij consequent en consistent kunnen vasthouden aan haar principe en waardigheid. Het verwijderen van de BEP uit de regering, heeft meer goed dan kwaad gedaan aan de partij", stelt Waterberg.

De groei van de partij in kwantitatieve zin, maar ook de kwaliteit van denken en handelen is volgens de BEP-voorzitter sterk gegroeid. Hij meent dat de partij met trots zich mag blijven profileren aan de Surinaamse gemeenschap, omdat behalve principes en waardigheid er een batterij aan visies en deskundigheid terug te vinden zijn. "De BEP staat absoluut geen ad hoc en populistisch beleid voor, doch een doelgericht en planmatig beleid dat in korte, middellange en lange termijnplannen of doelen is opgezet", stelt Waterberg in een verklaring.

"Het enige doel van deze plannen is om welvaart en welzijn te bereiken voor de totale natie", zegt BEP. Dit kan bereikt worden door het creëren van randvoorwaarden en mogelijkheden voor elke Surinamer om naar behoefte en vermogen zich te ontwikkelen. De BEP heeft als strategie om de doelen te bereiken, het opstellen van een sociaal plan dat alle noden van de sociaaleconomisch zwakkeren in de samenleving blijvend kan opvangen. "Let wel in de visie van BEP is er geen ruimte voor persoonsverheerlijking. In de partij wordt in termen van 'wij' gesproken. Regeren is een collectieve verantwoordelijkheid. Dat is het standpunt en mening van BEP", zegt Waterberg.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May