Politieambtenaren bijgeschaafd in Zedenmisdrijven wet
08 Feb 2014, 12:00
foto
Inspecteur Retitia Forster, hoofd afdeling Jeugdzaken, tijdens de workshop. (Foto: KPS)


Politieambtenaren zijn onderricht hoe de herzieningen in de Zedenmisdrijven Wet juist toe te passen. Ze hebben ook duidelijkheid gehad over hoe aan bewijsmateriaal te komen in de opsporingsfase van een zedenzaak en hoe sporen te beveiligen of veilig te stellen.

Tijdens een negen uur durende workshop zijn de politieambtenaren bijgeschaafd in hun kennis over deze zaken. Toppers van de politie en het Openbaar Ministerie hebben een inleiding gehouden waarin het theoretische gedeelte van de workshop uit de doeken is gedaan.

Politiecommissaris Agnes Daniel heeft de visie op het beleid van zedenmisdrijven en de eventueel gewenste situatie besproken. Het gedeelte van bewijs in zedenzaken in de opsporingsfase is behandeld door Astrid Niamat, die belast is met de jeugdcriminaliteit. Retitia Forster heeft haar bijdrage geleverd met de rol van de opvoeding bij zedenmisdrijven. De laatste inleiding ‘P.D. onderzoek bij zedendelicten' is verzorgd door het hoofd van de afdeling Forensische Opsporing, inspecteur Patrick Tjin Liep Shie.

Na de inleiding is de opgedane kennis getoetst in werkgroepen, waaruit presentaties zijn voortgevloeid. Politieambtenaren van verschillende bureaus en afdelingen hebben deelgenomen aan deze workshop van de afdeling Jeugdzaken. De workshop ‘De noodzaak van de toepassing en de werking van de wet herziening zedenmisdrijven’ is vrijdag gehouden in de conferentiezaal op het Hoofdbureau van politie aan de Duisburglaan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May