Jack Uden: werk sociale instellingen is onbetaalbaar
07 Feb 2014, 17:00
foto
Jack Uden overhandigt een enveloppe aan de afgevaardigde van een sociale instelling. (Foto: René Gompers)


"Dit komt op tijd", zegt een opgeluchte Cenita Roosburg. "Onze wasmachine is net kapot gegaan." Namens kindertehuis de Rode Roos neemt zij de enveloppe met de documenten in ontvangst. Het kindertehuis is een van de vier sociale instellingen die vanmiddag door Jack Tours & Travel Service zijn bedacht met wasautomaten en een studiebeurs.

Dinsdag bestond het reisbureau 25 jaar. Met de donaties wil het bedrijf de vreugde van het behaalde succes delen. "Het maakt niet uit hoeveel en wat je bereikt in je leven. Punt is dat er altijd iemand is die je bijstaat", gaf Jack Uden, directeur van JTTS aan. "Wij zouden dit alles niet bereikt hebben zonder de samenleving. Daarom hebben we besloten deze instanties die zich inzetten voor de jeugd te helpen." Huize Tyl Tyl, stichting Mijn Zorg, de Rode Roos en Naks hebben op het kantoor van JTTS hun donaties in ontvangst genomen.

Niet in geld uit te drukken
Huize Tyl Tyl houdt zich bezig met de opvang en begeleiding van kinderen met een lichamelijke beperking. Mijn Zorg huist kinderen met hiv en kinderen waarvan de ouders geïnfecteerd zijn en geen andere opvang hebben. De Rode Roos vangt verwaarloosde kinderen op. Het gemeenschapscentrum Naks dat zich bezighoudt met het begeleiden van cultuur en talentontwikkeling bij jongeren heeft een beurs ontvangen voor studie aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

"Het opvangen en begeleiden van verwaarloosde kinderen, sommige met een achterstand of een beperking, is niet voor een ieder weggelegd. Onder zware omstandigheden worden de kinderen grootgebracht. Wat deze instellingen doen is niet in geld uit te drukken." De instellingen mochten zelf hun prioriteitenlijst opstellen. Alle drie tehuizen hadden als hoogste nood een wasautomaat. De automaten worden in de loop van de dag geïnstalleerd.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May