Caribische landen willen versterking begrotingsproces
06 Feb 2014, 13:00
foto
De Surinaamse delegatie. Ramnandanlal, Asis Gajadien, Charmaine Felter (voorzitter Rekenkamer) en Amzad Abdoel.


Parlementariërs uit twaalf landen, waaronder Suriname, volgen een workshop in Port of Spain (Trinidad & Tobago) over het versterken van het begrotingsproces in het Caribisch gebied. ParlAmericas, een forum voor parlementariërs uit de regio, is gastheer van de capaciteitsopbouwende workshop 'Versterking van parlementair toezicht op het begrotingsproces in het Caribisch gebied (fase 2)'. Deze workshop biedt ruimte aan parlementariërs en voorzitters van Rekenkamers om hun kennis en' best practices' uit te wisselen.

Vanuit Suriname nemen deel de assembleeleden Amzad Abdoel, Asiskumar Gajadien en Henk Ramnandanlal (leden van de parlementaire commissies staatsuitgaven en het ministerie van Financiën) en de voorzitter van de Rekenkamer Charmaine Felter.

Betere controle
De deelnemende landen zijn: Bahamas, Barbados, Barmuda, Belize, Dominica, Grenada, Guyana, Jamaica, St. Lucia, St. Vincent en de Grenadines, Suriname en Trinidad en Tobago. Het doel is vooral om praktische deskundigheid en kennis uit te wisselen gerelateerd aan het controleren van overheidsbestedingen binnen het zogenaamd Westminster Systeem. Participanten van de conferentie putten kennis uit de presentaties en inzichten van deskundigen op het gebied van financiële controle tijdens paneldiscussies en diverse strategische werksessies.

De globale doelen van de workshop zijn het opzetten van mechanismen voor parlementair toezicht op het begrotingsproces en het uitbouwen van de jurisdictie van commissies voor staatsuitgaven. Aan de orde komen het totale begrotingsproces, controle uitkomsten en rapportages, de relatie tussen de Rekenkamer en de commissie van staatsuitgaven.De tweedaagse workshop wordt vandaag afgesloten met aanbevelingen om het begrotingsproces en controle hierop te verbeteren.
Advertenties

Saturday 18 May
Friday 17 May
Thursday 16 May