CPI op schema met uitvoeren vernieuwingstraject
06 Feb 2014, 05:00
foto


Docenten Godsdienst/Levensbeschouwing van het Christelijk Pedagogisch Instituut (CPI) ontvangen vandaag het certificaat van een bijscholingstraject dat twee jaar heeft geduurd. De docenten hebben zich in deze periode verdiept in de nieuwste inzichten, daarbij ondersteund door de deskundigen Henk Schouten en Jan Brok.

Op het CPI heeft het vak Godsdienst sinds de oprichting een vaste plaats op het lesrooster. Het ‘traditionele’ vak Godsdienst is verbreed naar Godsdienst/Levensbeschouwing, waarbij aandacht is voor meer dan alleen de religieuze levensbeschouwingen. Er was veel aandacht voor variatie in werkvormen, zoals het op verschillende manieren van verhalen vertellen en het op verschillende manieren lezen van de Bijbel. Voor het vak zijn meerdere readers ontwikkeld die passen binnen het competentiegerichte opleiden van ‘De Nieuwe Leerkracht’.

Vernieuwd CPI
De doelstelling van het CPI Upgradingstraject (CUP-project) is om naast de initiatieven van de overheid te werken aan een vernieuwd CPI als pedagogische instelling op HBO-niveau, voert Marco Ligtvoet, de directeur van het instituut aan. “Hierin is aandacht voor de fysieke leeromgeving, maar ook voor de professionalisering van de docenten. Hiervoor worden vakdocenten bijgeschoold, zodat zij als opleidingsdocenten de nieuwe bacheloropleiding vorm kunnen geven. “

De leerkrachten worden hierbij begeleid door ervaren experts uit Suriname en Nederland. Andere trainingstrajecten zoals Nederlands, Rekenen, Deskundigheidsbevordering, Orthopedagogiek, Classroommanagement, Schoolmanagement en ICT zijn al afgesloten, of worden zeer binnenkort afgesloten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May