Bouterse: Voorlopig niks aan de hand met kiesstelstel
05 Feb 2014, 00:00
foto
President Desi Bouterse dinsdag in gesprek met journalisten. (Foto: Raoul Lith)


President Desi Bouterse zegt dat er op de verjaardag van Eugene Gessel uren gesproken is over het kiesstelsel. Hij merkte op dat als je op bezoek bent bij Gessel "ben je op les". De president zei dat voorlopig officieel nog niks aan de hand is.

De president haalde aan dat velen over het kiesstelsel praten. Ook de oppositie heeft het vaker erover. Gessel heeft zijn visie gegeven over wat een rechtvaardig kiesstelsel zou zijn. Welk systeem is zo rechtvaardig en transparant mogelijk om de verkiezing in te gaan? "Wij hebben uren hierover gesproken in een brede setting. Wat blijft geheim in Suriname", merkte Bouterse op.

De president merkte op dat ook gekeken is naar de cijfers van het Algemeen Bureau voor de Statistiek, naar de migratiecijfers. "Moet Wanica meer zetels krijgen, want er zijn nu daar veel meer inwoners". In Coronie wordt een zetel vergaard met 400 tot 500 stemmen. In Paramaribo zijn er meer dan 5000 stemmen nodig. Bouterse zei dat het ging om een discussie, die vaker door verschillende groepen gevoerd wordt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May