Gewapende roof levert vier jaar celstraf op
04 Feb 2014, 22:00
foto


Vier jaar celstraf onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, luidt het vonnis van rechter Maytrie Kuldipsingh tegen de verdachte George A. De man heeft op 4 september 2012 samen met twee anderen een gewapende roofoverval gepleegd in een goudkamp in het district Brokopondo. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie.

George A. is al eerder in aanraking gekomen met de justitie. De rechter is niet afgeweken van de strafeis van het OM, omdat de man geen lering heeft getrokken uit zijn eerdere veroordeling.

Bij de beroving hebben George A. en de twee anderen ruw goud, horloges, telefoontoestellen en andere spullen buitgemaakt. De man heeft vanaf het begin steeds ontkend dat hij betrokken was bij de beroving. Hij beweerde dat hij in het bos in een hangmat lag te slapen toen de beroving plaatsvond. George A. deelde de justitiële autoriteiten mee dat hij samen met de anderen werd beroofd.

De benadeelde schakelde een dame in om een ping-verzoek te sturen naar zijn mobiel nummer. De verdachte accepteerde het verzoek en de benadeelde zag de foto van George A. op het pingprofiel van zijn mobiel. Hij herkende de verdachte positief als de rover. De benadeelde schakelde de politie in, waarna de zaak aan het rollen kwam.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May