Doekhie: Somohardjo en PL hebben mijn geloof beledigd
04 Feb 2014, 00:00
foto
Kern te Ramdath Tewarieweg die zaterdag is geïnstalleerd door de NDP in Nickerie ten huize Singoastro.


Hoofdbestuurslid van de Nationale Democratische Partij (NDP), Rashied Doekhie, vindt het maar kletspraat dat andere partijen sterker zijn in Nickerie. "Ik speel een gewonnen wedstrijd en heb een 3-0 voorsprong. Anderen blazen hoog van de toren, maar stellen niks voor. Ook al is Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur een coalitiepartner, maar als hij in het district komt met zaken die niet door de beugel kunnen, zal ik ertegen ingaan. Ik houd geen rekening met coalitiepartner of niet als hij mijn geloof beledigt", zegt Doekhie aan Starnieuws.

Somohardjo zei eerder aan Starnieuws dat Doekhie met iedereen ruzie heeft en de NDP ernstig is verzwakt. Diverse structuren van Nickerie hebben felle verklaringen uitgegeven tegen uitspraken van Doekhie die beledigend zouden zijn aan het adres van Somohardjo en Pertjajah Luhur. Het Moslim presidium stelde in een bericht dat Doekhie vulgaire taal gebruikt en onverantwoorde uitspraken doet. De PL heeft in het vooruitzicht gesteld dat twaalf moslims uit het hele land geselecteerd zullen worden om de hadj te kunnen volbrengen.

Belediging van het geloof
Doekhie vindt dat Somohardjo mensen om politiek gewin omkoopt door hen een ticket in het vooruitzicht te stellen om naar Mekka te kunnen gaan. "Van waar komt dat geld? Hij houdt de mensen voor de gek. Net zoals hij dat eerder gedaan heeft toen Suriname onafhankelijk werd en veel mensen uit het land had gebracht. Tijdens de vorige regering had hij ook percelen beloofd aan mensen en daarom heeft hij een zetel behaald in Nickerie. Nu is hij naar nul, niet alleen in Nickerie maar het hele land", stelt Doekhie.

Somohardjo en het Moslim Presidium vinden dat Doekhie bezig is met lasterpraatjes. Het Moslim Presidium benadrukt dat het religieus-technisch toegestaan is om de hadj als vijfde zuil van de Islam, met een gesponsorde ticket te kunnen vervullen. "De partij stelt slechts één voorwaarde aan de gelovige om voor een gesponsorde hadj-ticket in aanmerking te komen, te weten: volharden in het praktiseren en verspreiden van de Islam, ongeacht politieke kleur van hem of haar. De selectie van de gegadigden voor een hadj ticket zal in handen liggen van een hadj-commissie die zich zal toeleggen op de toewijzing van de tickets conform het vastgestelde criterium", zegt het Presidium. Doekhie blijft erbij dat het bedriegerij is en dat veel moslims uit ontevredenheid naar de NDP zijn overgestapt. Dat blijkt volgens hem ook bij de installatie van kernen de afgelopen week. "32 personen uit de PL hebben zich aangesloten bij de kern aan de Ramdath Tewarieweg zaterdag", deelt Doekhie mee en overhandigt ook de namen en adressen van hen aan Starnieuws.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May