15-jarige bromfietser zesde verkeersdode
03 Feb 2014, 15:05
foto


Aan de Wayamboweg is vandaag een 15-jarige bromfietser omgekomen nadat hij door een vrachtwagen is aangereden. Het ongeval gebeurde omstreeks 12.15 uur. Het slachtoffer is nog niet geïdentificeerd.

De bromfietser kwam van Monkshoop en reed richting de Kwattaweg. Ter hoogte van km 29 moeten weggebruikers in verband met asfalteringswerkzaamheden hun vaart verminderen. Een personenauto die voor de bromfiets reed verminderde vaart. De bromfietser week uit naar rechts en haalde hierbij zijn voorrijder in. Tijdens die inhaalmanoeuvre kwam een vrachtwagen uit tegenovergestelde rijrichting. De bestuurder probeerde een aanrijding te voorkomen en week helemaal uit naar links, doch kwam de achterkant van het voertuig tegen de bromfietser aan. De jongen overleed ter plaatse.

De vrachtwagenbestuurder die in het bezit is van een geldig rijbewijs, was niet onder invloed van alcohol en kwam met de schrik vrij. Het ontzielde lichaam van de tiener is voor sectie in beslag genomen. De politie van Groningen is belast met deze zaak, meldt de voorlichting van politie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May