Oplossing in zicht geschil KTPI
02 Feb 2014, 09:00
foto


Het ziet er naar uit dat in het slepende geschil tussen de KTPI onder leiding van Willy Soemita en de groep Oesman Wangsabesari, een doorbraak is bereikt. Starnieuws verneemt dat er een overeenstemming zou zijn tussen Soemita en Wangsabesari. Soemita mag aanblijven als voorzitter tot 2016, waarna Wangsabesari zich kandidaat zal stellen als leider van de partij.

Er is een rechtszaak gaande over bestuursverkiezingen binnen de KTPI en het royement van ondervoorzitter Wangsabesari uit de partij. De rechter heeft het royement van Wangsabesari geschorst. De KTPI kan ook geen verkiezing houden, totdat er een uitspraak gedaan is door de rechter.

Terwijl het geschil gaande is wordt er ook getracht onderling tot een oplossing te komen. Dit met het oog op de parlementsverkiezingen in 2015. De assembleeleden Wangsabesari en Refano Wongsoredjo zijn hun eigen weg opgegaan. De KTPI die deelneemt in de Mega Combinatie is net als Nieuw Suriname ernstig verzwakt. De partij is ook bezig met het voeren van gesprekken over samenwerking na 2015. Soemita om commentaar gevraagd, zegt dat hij in dit stadium geen mededelingen kan doen over gesprekken die hij en Wangsabesari gevoerd hebben. Donderdag is de zaak weer bij de rechter.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May