NDP-jongeren helpen Para schoonhouden
01 Feb 2014, 21:30
foto
NDP-jongeren bezig met de schoonmaak. (Foto: BIC Para)


Om Para schoon te houden, zijn jongeren van de Nationale Democratische Partij (NDP) die in de Rijsdijkweg en omgeving wonen, dit weekend begonnen met het schoonmaken van hun woonomgeving. De bermen en goten langs de binnenwegen worden ontdaan van wied en openbare plaatsen, pleinen en plantsoenen worden netjes gemaaid.

Het districtscommissariaat komt in met gereedschappen en maaimachines en de buurtbewoners zorgen zelf voor benzine, drank en voeding voor de werkers, deelt het Burger Informatie Centrum Para mee.
Volgens districtsraadslid, Gordon Bolwerk, zijn de jongeren trots op de aanpak van het milieu door het commissariaat. “De hoofdwegen van Para zien er netjes onderhouden uit en de NDP-jongeren willen met deze zelfwerkzaamheid een voorbeeld zijn voor anderen. Andere buurten moeten gemotiveerd raken en dezelfde aanpak hebben in hun eigen omgeving”.

Bolwerk vindt dat districtsgenoten ook invulling kunnen geven aan de decentralisatie als zij op deze manier participeren en niet alles overlaten aan de lokale overheid. “Met gezamenlijke inspanning van burgers kunnen beleidsdoelen makkelijker bereikbaar zijn’’, zegt Bolwerk. Het ressortraadslid, Mikel Yssel, van woonwijk Rijsdijk, ondersteunt dit project en roept alle buurtbewoners van de binnenwegen op, om zich elk weekend aan te sluiten bij de groep om zo ook mee te helpen.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May