Brokopondo blij met zelfredzaamheidstraining brandweer
01 Feb 2014, 10:00
foto
De brandweer voorlichting bezig met de training. (Foto: BIC Brokopondo)


In afwachting op de bouw van een brandweerkazerne in het district Brokopondo, is de voorlichtingsdienst begonnen met de zelfredzaamheidstrainingen. Districtscommissaris Ivonne Pinas had aan de bel getrokken na enkele branden en zware aanrijdingen op de Afobakkaweg het vorige jaar. Een kazerne in het district blijkt hard nodig te zijn. Deze is ook toegezegd door minister Edward Belfort van Justitie en Politie.

Een team onder leiding van Ulrich Coats verzorgde de training. Het Burger Informatie Centrum Brokopondo meldt dat de dorpsbewoners enthousiast hebben geparticipeerd. Zij hebben uitleg gekregen hoe brand kan worden voorkomen. De aanwezigen hebben een rookmelder meegekregen naar huis, na een demonstratie over het gebruik hiervan.

De bestuursdienst, het traditioneel gezag en de participanten zijn blij met de training die ze hebben gekregen. Ze spraken de hoop uit dat op korte termijn de brandweerkazerne wordt gevestigd in het district. Er is al een geschikte locatie hiervoor. Veel jongeren hebben informatie ingewonnen over hoe zij een baan kunnen krijgen wanneer de kazerne in het district zal verrijzen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May