NH voorziet dorpen Tibiti van schoon drinkwater
31 Jan 2014, 13:00
foto
De officiële opening van een tapkraan te Tibiti. Links kapitein Humbert Scholsberg, in het midden Marlon Oosterling en rechts projectcoördinator Kim van Zichem. (Foto: NH)


Het dorpsgemeenschap Tibiti is na 45 jaar voorzien van gezond en schoon drinkwater. De Dienst Watervooziening, die belast was met de aansluiting van ongeveer vijftig tapkranen in het gehele dorp, heeft dit project in twee maanden tijd opgeleverd, meldt het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen.

Het dorpsgemeenschap Tibiti is verdeeld in de dorpen Jozefdorp en Alfonsdorp. In totaal zullen driehonderd huishoudens beschikken over schoon drinkwater. Om de toevoer van deze nutsvoorziening te garanderen, zijn er te Jozefdorp twee voorraadbakken geplaatst met respectievelijk een capaciteit van 11000 en 17000 liter.

De watertrucks van de Dienst Watervoorziening zullen zorgen voor de aanvoer van het drinkwater. In de tussentijd zal er gezocht worden naar geschikte waterbronnen in de omgeving. Diensthoofd Marlon Oosterling streeft ernaar om elk huishouden in het Tibiti-gebied van een eigen waternetwerk te voorzien.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May