Bedrijfsleven collectief adviseert om zaken open te houden
30 Jan 2014, 14:47
foto


Het bedrijfsleven collectief adviseert de ondernemers om vrijdag normaal de werkzaamheden te verrichten en open te blijven. Werkgevers die besluiten om hun bedrijf toch te sluiten, worden geadviseerd om een verlofdag in te houden van de medewerkers.

Het collectief van tien bedrijflevenorganisaties heeft gisteravond een onderhoud gehad met raadsadviseurs onder leiding van Jules Wijdenbosch. Het collectief heeft vanmorgen formeel vernomen dat het besluit niet wordt teruggedraaid. Waarnemend president Robert Ameerali was niet aanwezig tijdens de bespreking, maar er is met hem afgestemd. De regering handhaaft het besluit.

Het collectief is niet te spreken over dat dinsdag de regering ineens een besluit neemt dat Chinees Nieuwjaar een vrije dag wordt. De samenleving is overvallen met dit besluit. Hierdoor is de planning in diverse sectoren vastgelopen. Het collectief vindt dat op deze manier de gemeenschap wordt ontwricht. "De regering kan beslissen om vrijdag tot een nationale vrije dag uit te roepen, maar er kan niet voor ons worden bepaald", vindt het collectief.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May