Huishoudelijke vergadering DNA afgeblazen
30 Jan 2014, 14:00
foto


De huishoudelijke vergadering van De Nationale Assemblee is vandaag weer niet doorgegaan. Er waren niet genoeg leden aanwezig om een rechtsgeldige vergadering te houden. Starnieuws verneemt dat op Carl Breeveld van DOE na, de rest van de oppositie geen quorum heeft verleend. Omdat onvoldoende coalitieleden aanwezig waren, was assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons genoodzaakt de bijeenkomst af te blazen.

Breeveld om een reactie gevraagd, vindt het erg dat 'het niet verlenen van quorum' door oppositieleden wordt gebruikt om niet te vergaderen. "Dat is al jarenlang gaande, maar hier moet er een einde aan komen. Standpunten moeten in de vergadering naar voren worden gebracht. Door weg te blijven, help je het land niet vooruit", meent Breeveld. Hij benadrukt dat het om veel oponthoud gaat en het kost ook handenvol geld.

Oppositieleden die de vergadering geboycot hebben, stellen dat de coalitie haar problemen maar moet oplossen. Er is volgens hen duidelijk sprake van onenigheid in de coalitie. Het gaat om een politieke actie. In de huishoudelijke vergadering zouden onder andere commissies worden ingesteld voor de anti-corruptiewet en wijziging ambtssymbolen president. Ook afvaardiging naar diverse conferenties stonden op de agenda.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May