Korpsleiding stelt rechercheur buiten functie
30 Jan 2014, 00:00
foto
Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie op bezoek bij het slachtoffer. (Foto: KPS)


Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie bevestigt tegenover Starnieuws dat een rechercheur die op een verkeerde persoon geschoten heeft, buiten functie is gesteld. Een 29-jarige man werd geraakt door een politiekogel en belandde in het ziekenhuis, waar hij is bezocht door de politiebaas en minister Edward Belfort van Justitie en politie.

De rechercheur was eerder geschorst in verband met een ontvluchting van een crimineel. Tjin Liep Shie zegt dat de politieambtenaar bekend staat als een zeer gemotiveerde en hardwerkende rechercheur. "Helaas worden er soms fouten gemaakt en degenen die het hardst werken, lopen de grootste risico's. Noch in deze zaak, noch in de vorige zaak is er enig vermoeden van kwade trouw", stelt de korpschef.

In de eerste zaak had de rechercheur een zeer lange werkdag (meer dan twaalf uren) achter de rug en is hij in slaap gevallen. In de laatste zaak was hij vrij van dienst en is toch aan het werk verschenen om een tip uit te werken. "Jammer genoeg is bij de aanhoudingsactie die hij na afstemming met zijn hulpofficier heeft uitgevoerd, verkeerd gehandeld en volgt daarop logischerwijs een strafrechtelijk en tuchtrechtelijk traject. Hij maakt op mij wel de indruk van een politieman die het hart op de juiste plaats heeft en leert uit zijn fouten", zegt de korpschef.

Tjin Liep Shie, heeft zich bij het slachtoffer verontschuldigd voor het vuurwapengeweld. De korpschef heeft beloofd dat deze zaak grondig zal worden onderzocht en dat aan de hand van het resultaat niet zal worden geschroomd om maatregelen te treffen tegen de verantwoordelijken. Tjin Liep Shie heeft het slachtoffer ook toegezegd dat alle medische en materiële kosten die voortvloeien uit deze politie actie zullen worden vergoed.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May